Avusturya' da Eğitim
Avusturya Cumhuriyeti ya da kısaca Avusturya, Orta Avrupa'da denize kıyısı olmayan, dokuz eyaletten oluşan bir federasyondur. Batıda Liechtenstein ve İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşudur. Avusturya anayasasına göre ülke demokratik federal bir cumhuriyettir. Burgenland, Karintiya, Aşağı Avusturya, Yukarı Avusturya, Salzburg, Steiermark, Tirol, Vorarlberg ve Viyana olmak üzere dokuz eyaletten oluşmaktadır.
Ülke Adı: Avusturya Cumhuriyeti
Başkenti: Viyana (Wien)
Hükümet: Parlamenter Demokrasi
Yönetim Biçimi: Demokratik Federal Cumhuriyet
Resmi Dil: Almanca
Para Birimi: Euro
Para Birimi Kodu: €
Saat Farkı: Türkiye'den 1 saat geridir.
Ülke Telefon Kodu: 43
Uçuş Süresi: 2 saat
Part-Time Çalışma İzni: Üniversite öğrencilerinin part time çalışma izni vardır.
Üniversite/Master süresi: Lisans programları genellikle 4 yıl, Yüksek Lisans Programları ise 2 yıldır.
Avusturya'nın büyük bölümü, karasal ve okyanus etkileri gösteren, Orta-Avrupa geçiş ikliminin etkisi altındadır. Yoğun yağış ve batı rüzgarı, iklimi etkileyen önemli etkenlerdir. Alp bölgesinin kendine ait bir iklim özelliği vardır. Bu bölgede yazlar serin, kışlar bol kar yağışlıdır. Ülkenin kuzey ve batısını etkisi altına alan okyanus etkisi nedeniyle bu bölgelerde yağışlar daha düşüktür ve yıl içinde sıcaklık farklılaşmaları daha stabildir. Kışlar bu bölgelerde göreceli olarak yumuşak ve yazlar da sıcak geçer.Ülkenin doğusunda karasal iklim egemendir. Bu bölgede kışlar çok sert ve yağışlı geçer. Yağışlar genellikle kar şeklinde olup, alçak yerlerde yağmur halinde olur. Tuna Nehri kış aylarında donduğundan, ulaşımın aksamaması için buz kırma çalışmaları devamlı yapılır. Yükseklerde fırtınalar bazen çok şiddetli olur. Kara iklimi özelliğinden dolayı yaz ayları sıcak geçer. Bu mevsimde az miktarda da olsa yağış görülür.
Madenler bakımından oldukça zengin sayılan Avusturya'da demir, magnezyum, grafit ve kömür elde edilir. Dünyada en çok grafit üreten ülkedir. Petrol ve doğal gaz üretiminde Avrupa'da dördüncü sıradadır. Bunlardan başka bakır, çinko, kurşun, antimon, boksit ve tungsten madenleri de kafi miktarlarda üretilmektedir.
9 milyon civarında olan nüfusun yaklaşık % 93'ü Avusturyalı'dır. Türkler, Almanlar, Slavlar, Hırvatlar, Macarlar, Slovenler ve Çekler ülkenin başlıca azınlık gruplarıdır. Halkın % 68'i şehirlerde yaşar. Resmi dili Almanca' dır.
Ülkedeki eğitim kurumları Avrupa'nın en eski eğitim kurumlarındandır. Mesela Viyana Üniversitesi 1365'te kurulmuştur. Ülkede mevcut dört üniversite ve buna bağlı çeşitli fakülte ve üniversite seviyesinde akademiler vardır. Ayrıca Almanca eğitimi veren bir çok dil okulu ülkenin çeşitli bölgelerine yayılmıştır
Şehirler hakkında bilgiler

1900 lü yılların başında Londra, New York ve Paris'ten sonra iki milyon nüfusuyla Dünyanın en büyük dördüncü kentiyken, I. Dünya Savaşı sonrasında nüfusunun önemli bir kısmını kaybetmiştir. Hala Habsburg hanedanının izlerini taşıyan eski kent merkezi ve Schönbrunn Sarayı Avusturya devletinin başvurusu üzerine Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilmiştir.